Om oss

Om oss & vår filosofi

Hälsocenter i Tidaholm ägs och drivs av Birgit och Torbjörn Steen sedan september 2009.

Vid den tidpunkten hade klubben 407 medlemmar och idag 10 år senare är vi ca 970 medlemmar. Medelåldern låg på 29 år och idag är medelåldern 44 år och vårt åldersspann är mellan 11-87 år. Det är vi mycket glada för och det visar att alla kan träna hos oss oavsett ålder. Under dessa 10 år som vi har fått jobba med denna anläggning har vi utvecklat den successivt. Under hösten 2009 gjorde vi en större konditionsyta där vi investerade i fler konditionsmaskiner. Våren 2010 fick vi mer yta och fick då både en ny cykelsal och ett rum för de nyinköpta easyline-maskinerna. Dessa maskiner gav oss verkligen en ny målgrupp som började träna och det var 60-plussarna. Hade aldrig kunnat ana att de skulle tilltala alla åldrar och kategorier. Detta koncept vänder sig till de som är mycket oerfarna vad det gäller träning eller aldrig har tränat tidigare samt även till de som är tränade.

 

Under hösten 2010 började vi titta på hur vi skulle kunna bygga om gymmet för nu började problemet med att vi kände oss trångbodda eftersom vi ökade medlemsantalet. Vi fick helt suverän hjälp av Technogym med en layout som vi blev frälsta i och byggde om hela gymmet. Rivning och målning av väggar, nytt parkettgolv i hela gymmet och sedan en helt ny maskinpark med nya fräscha maskiner, lösa vikter och konditionsmaskiner. Jan 2011 hade vi invigning och det gav oss ytterligare medlemmar. November-2011 bytte vi alla våra cyklar till Bodybike. September 2012 investerade vi i Activio pulssystem som vi använder oss av vid våra cykelpass. Hösten 2013 fick vi ytterligare 150 m och då rev vi våra befintliga omklädningsrum som gjorde att vi fick mer gym yta och då köpte vi Technogyms OMNIA-bur. Januari 2014 var vi klara med våra nya fräscha omklädningsrum med bastu och införskaffade även en Hydrojetmassagesäng. Våren 2016 byggde vi åter ut och installerade en ny ventilationsanläggning och därmed kunde vi även få en ny altan under tak som vi invigde i juni. Hösten 2018 fick vi mer yta där vi nu uppför en ny cykelsal och kommer att i början av 2019 utöka gymmet med 70m2  för att få mer friviktsyta.

Motivering Årets CMS Club 2017

Det är något av ett nytt rekord! Under mina år som konsult har jag aldrig haft en kund som med ett sådant järngrepp har lyckats behålla sina kunder. Rekord efter rekord månad efter månad har bevisat att detta inte är en tillfällighet! /Viking Bergström, VD på CMS Sweden