Om oss

Om oss & vår filosofi

Hälsocenter i Tidaholm ägs och drivs av Birgit och Torbjörn Steen sedan september 2009.

Vid den tidpunkten hade klubben 407 medlemmar och idag 10 år senare är vi ca 970 medlemmar. Medelåldern låg på 29 år och idag är medelåldern 44 år och vårt åldersspann är mellan 11-87 år. Det är vi mycket glada för och det visar att alla kan träna hos oss oavsett ålder. Under dessa 14 år som vi har fått jobba med denna anläggning har vi utvecklat den successivt.

2009-Under hösten  gjorde vi en större konditionsyta där vi investerade i fler konditionsmaskiner.

 2010- Tillgång av mer yta och fick då både en ny cykelsal och ett rum för de nyinköpta easyline-maskinerna. Dessa maskiner gav oss verkligen en ny målgrupp som började träna och det var 60-plussarna. Hade aldrig kunnat ana att de skulle tilltala alla åldrar och kategorier. Detta koncept vänder sig till de som är mycket oerfarna vad det gäller träning eller aldrig har tränat tidigare samt även till de som är tränade.

2011-Invigning av den ombyggda gymytan. Qicraft Technogym tog fram ett förslag på ny layout, som vi godtog, och efter den byggde vi om. Rivning av väggar, ommålning, nytt parkettgolv och en helt ny maskinpark med nya fräscha Technogymmaskiner, lösa vikter och konditionsmaskiner.

2012- Investering av nya Bodybike spinningcyklar och Activio pulssystem.

2013- Köpte fastigheten som innebar att ytterligare 150 m2 frigjordes till förmån av nya omklädningsrum med bastu. Samtidigt frigjordes yta till en Technogym Omniabur. Införskaffade även Hydrojetmassagesäng.

2016- Byggde ut för en ny ventilationsanläggning. Även en altan under tak som invigdes i juni detta år. Vi tog in FortGjorts Gruppträningskoncept med 25 min pass. Mycket effektiv träning under kort tid.

2017- Årets CMS Club

”Det är något av ett rekord! Under mina år som konsult har jag aldrig haft en kund som med ett sådant järngrepphar lyckats behålla sina kunder. Rekord efter rekord månad efter månad, har bevisat att detta inte är en tillfällighet”/Viking Bergström VD för CMS Sweden

2018/2019- Ytterligare tillgång av mer yta gav oss en ny cykelsal, personalkontorsamt ny friviktsyta.

2020- Ett tufft år med början av en pandemi som trappades upp under hösten. Vi blev mer kreativa för att finna lösningar. Stängde HC två eftermiddagar i veckan till förmån för 70 plus medlemmar och flyttade mycket av vår träning utomhus. Under hela vintern körde vi utomhusträning.Trots alla motgångar blev det ändå ett bra år.

2021- Easylinerummet byggs om och ersätts med med en helt digitalisread cirkelträning i form av Technogyms Biocirquit. En individanpassad cirkel där inställningarna är helt anpassade för varje medlem. Enkel, effektiv, individanpassad och ger resultat. FortGjorts Virtuella koncept införskaffas och visas på stortv i vår gruppträningssal.

2022- Fortsätter att utöka tillgänglighet på gruppträning och ger medlemmarna möjlighet att träna FortGjort Home. Ett bra sätt att få till träning även om man inte har möjlighet att komma till anläggningen eller om man är på resande fot.

2023- Personlig träning efterfrågas mer och mer. Personal utbildas i CMS TEAM träning. Konceptet har funnits tidigare hos oss men nu tar vi det ett stegtill och utvecklar detta. Deltagarna i TEAM delar på en personlig tränare

och får då också ut mer för pengarna. Man tränar i grupp om 4-6 personer terminsvis. Varje TEAM har sin inriktning och fokus

 

 

 

 

 

 

Motivering Årets CMS Club 2017

Det är något av ett nytt rekord! Under mina år som konsult har jag aldrig haft en kund som med ett sådant järngrepp har lyckats behålla sina kunder. Rekord efter rekord månad efter månad har bevisat att detta inte är en tillfällighet! /Viking Bergström, VD på CMS Sweden